Futbol

Galatasaray, Ankaragücü’nü 3-0 yenip liderlik koltuğunu 24 saat sonra geri aldı

Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 26’ncı haftasında MKE Ankaragücü’ne konuk oldu. Sarı-Kırmızılı ekip, ilk yarıdaki gollerle maçı 3-0 kazanıp liderliğini sürdürdü.

Galatasaray’ın golleri Kerem Demirbay, Sanchez ve Icardi’den geldi. Aslan, bu sonuçla puanını 69’a yükseltti.

Haftaya lider giren ancak Fenerbahçe’nin dün Çaykur Rizespor’u yenmesiyle maç eksiğiyle zirveyi rakibine devreden Galatasaray, 24 saat sonra koltuğu devraldı.

Üst üste 10. galibiyet

Galatasaray, resmi maçlarda üst üste 10. galibiyetini elde etti.

Lig, Avrupa ve Türkiye Kupası’nda sahaya çıktığı son 10 maçı da kazanan Galatasaray, Süper Lig’de ise üst üste 7. kez galip geldi.

Ligde yenilmezliği 14 maça yükseldi

Galatasaray’ın Süper Lig’deki yenilmezlik serisi 14 maça çıktı. Ligde son yenilgisini 11 Kasım 2023’te yaşayan “Cimbom”, daha sonraki 14 müsabakada 12 galibiyet, 2 beraberlik aldı.

Kalesini yine gole kapattı

Galatasaray, Süper Lig’de üst üste 3. maçında da gol yemedi. Ligdeki son golünü 2-1 kazandığı Gaziantep FK maçında yiyen sarı-kırmızılılar, Yılport Samsunspor’u 2-0, RAMS Başakşehir’i 2-0, MKE Ankaragücü’nü ise 3-0’la geçti.

Ligin en az gol yiyen (14) takımı olan Galatasaray, bu sezon 26 maçın 14’ünde kalesini gole kapattı.

Kerem Demirbay ligde de golünü attı

Galatasaraylı futbolcu Kerem Demirbay, hafta içi Avrupa maçından sonra ligde de gol sevinci yaşadı.

Karşılaşmanın 13. dakikasında Galatasaray’ı öne geçiren Kerem, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında da Sparta Prag karşısında sarı-kırmızılıların ilk golünü atmıştı.

Süper Lig’deki ikinci golünü atan Kerem, daha önce Sivasspor deplasmanında rakip fileleri havalandırmıştı.

13’üncü dakikada Galatasaray öne geçti. Mertens’in soldan kullandığı köşe atışında, arka direkte müsait durumdaki Kerem Demirbay’ın kafa vuruşunda, üst direğe de çarpan top kale çizgisini geçti: 0-1.

15’te sarı-kırmızılı ekip farkı ikiye çıkardı. Barış Alper Yılmaz’ın sağdan ceza sahasına gönderdiği topla altıpasta buluşan Sanchez’in vuruşunda, meşin yuvarlak filelere gitti: 0-2.

28’inci dakikada Cephas’ın pasıyla ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Pedrinho’nun sert vuruşunda, kaleci Muslera direk dibinde meşin yuvarlağı omzuyla son anda kornere çeldi.

30’uncu dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun pasıyla ceza sahası çizgisinde topla buluşan Icardi’nin vuruşunda, kaleci Bahadır Han Güngördü meşin yuvarlağı son anda kornere gönderdi.

38’inci dakikada Galatasaray penaltı kazandı. Sarı-kırmızılı ekibin hızlı gelişen atağında, Kazımcan Karataş’ın ceza sahasında topla buluşan Mertens’e müdahalesi sonrası hakem Ali Şansalan penaltı noktasını gösterdi. 39’uncu dakikada penaltıda topun başına geçen Icardi’nin vuruşunda, meşin yuvarlak filelerle buluştu: 0-3.

İlk yarı, Galatasaray’ın 3-0 üstünlüğüyle sona erdi.

49’uncu dakikada Kerem Demirbay’ın soldan kullandığı köşe atışında, penaltı noktası civarından Nelsson’un kafa vuruşunda, kaleci Bahadır Han Güngördü meşin yuvarlağı kontrol etti.

51’inci dakikada Morutan’ın ara pasıyla ceza sahasında topla buluşan Sowe’nin vuruşunda, kaleci Muslera ayaklarıyla meşin yuvarlağı kornere çeldi.

64’üncü dakikada Tete’nin sağ çaprazdan kaleye gönderdiği plase vuruşta kaleci Bahadır Han Güngördü, meşin yuvarlağı son anda kornere çeldi.

76’ncı dakikada Oliveira’nın 25 metreden kaleye gönderdiği sert şutta top üst direğe çarptı. Sarı-lacivertli defans oyuncuları topu uzaklaştırdı.

Galatasaray, mücadeleyi 3-0 kazandı.

Okan Buruk, takımı 2000 ruhuna benzetti

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, 3 kupada da hedeflerinin olduğunu ve şampiyon olmak istediklerini dile getirdi. Çok değerli oyuncularla çalıştığını ve takımın ruhunu 2000’deki UEFA Kupası’nı kazanan takıma benzettiğini anlatan Buruk, “Şampiyonluğa olan inancımızı net bir şekilde gösteriyoruz. Avrupa’daki başarıyı da çok istiyoruz. 2000 ruhuna benzetmek istiyorum takımı. İlk yarıda oyun olarak bunu ortaya koyduk. O dönemki başarılara ulaşmak için daha fazlasını yapmamız lazım. Hedefimiz ligde şampiyonluk, Avrupa’da da tekrar final oynayabilmek. Bu hedefleri gerçekleştirmek bizim için önemli hayaller” dedi.

Belözoğlu’ndan Galatasaray övgü

Ankaragücü Teknik direktörü Emre Belözoğlu maç sonrası şu değerlendirmeyi yaptı: “Kabul etmemiz gereken gerçekler var. Galatasaray bu ligin çok üstünden bir takım. Oyuncu kalitesi olarak, bilmiyorum, Galatasaray tarihinin gelmiş geçmiş en iyi kadrosu olabilir. Bu kadar yüksek seviyede bir oyuncu grubuna karşı ben oyuncu, teknik direktör olarak oynamadım. Bu kadar basit, bu kadar kolay goller yemeseydik, oyuna tutabilseydik işler istediğimiz gibi gidebilirdi. Üzgünüm, üzgünüm. Sorumluluk benim. Özür dilerim.”

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok